De grootste fout die je als twijfelkont kunt maken

//De grootste fout die je als twijfelkont kunt maken

De grootste fout die je als twijfelkont kunt maken

Na het lezen van dit blog weet jij precies wat je moet doen om te stoppen met twijfelen.

Vind je het ook zo lastig om keuzes te maken en continue te denken in scenario’s als dan, wat als ik deze keuze maak, dan heeft dit consequenties voor mijn gezin, maar als ik hem niet maak voor mezelf. Je wikt en weegt alles af, maakt lijstjes met voors -en tegens en uiteindelijk heb je na een aantal weken nog geen keuze gemaakt. Je vertraagd, je energie gaat omlaag en je vindt jezelf een twijfelkont….

Lijstjes met voors-en tegens

Eline, een van mijn klanten twijfelde. Ze was al jaren met veel plezier HR directeur van een multinational. Ze was in deze periode moeder van 2 geworden, had stappen gezet binnen het bedrijf en een mooie band opgebouwd met collega’s. Op een dag kreeg ze het aanbod van een goede vriend om samen met hem zijn bedrijf te laten groeien als mede eigenaar met als belangrijkste tak personeel en organisatie. Ze was gevlijd, voelde zich van binnen enthousiast en blij worden, maar toen sloeg de twijfel toe. Kon en moest ze dit risico wel nemen? Ze sliep er een nachtje over, en nog een nachtje, ze besprak haar dilemma met collega’s, vriendinnen, haar man. Maakte ellenlange lijstjes met voors en tegens. Haar keuze bleef uit….

Ik gaf haar de opdracht een stuk van mijn theatershow te kijken…..daarin vertel ik over het verschil in durven en doen of wachten en hopen. Je hebt altijd een keuze wanneer je twijfelt. Je kunt ervoor kiezen om te wachten, te denken, nog eens te denken en te hopen op dat de tijd je het antwoord zal geven. Je kunt ook kiezen voor actie in de taxi, gaan met die banaan en durven en doen? Is dat spannend? Jazeker!

Het kwartje

Ineens viel het kwartje bij Eline. Ze ging een lijst maken met vragen die ze wilde stellen aan haar vriend en stelde voorwaarden op die voor haar belangrijk waren bij het nemen van deze spannende beslissing. Ze gingen om de tafel en na 3 weken nam Eline ontslag en ze werkt nu sinds een half jaar met heel veel plezier en succes in haar eigen bedrijf. Ze heeft energie voor tien en meer zelfvertrouwen. Ze is trots op zichzelf dat ze door lef in te zetten haar intuïtie heeft gevolgd en nu doet wat ze het liefste doet.

Als Eline het kan, kan jij het ook! Je moet alleen de eerste stap zetten en te doen en te durven! Wil jij die eerste stap zetten, maar houdt iets in je je tegen? Vraag dan mijn gratis videoserie aan waarin we samen een aantal oefeningen gaan doen die ervoor zorgen dat jij die eerste stap gaat zetten.

Tot dan!

Liefs, Nanette