De kunst van het niks doen…

//De kunst van het niks doen…
De kunst van het niks doen

Na het lezen van dit blog heb jij helder hoe je zonder schuldgevoel even lekker helemaal niks kunt doen!

Helemaal niks doen. Wanneer is de laatste keer dat jij dat deed? Kun je het je herinneren? Veel van mijn klanten kijken me wazig aan als ik deze vraag stel. Mijn klanten houden namelijk van actie, van bezig zijn en van resultaat. En mijn klanten willen het graag goed doen en vinden zichzelf lui als ze niks doen. Mijn klanten zijn ook vaak moe…

Zo ook Herman. Herman is CFO van een groot bedrijf. Ik ontmoette hem bij een van mijn workshops over Werkgeluk. Herman is een ontzettend lieve, oprechte man met een groot hart. Hij werkt hard en veel en ervaarde de laatste weken allemaal vage lichamelijke klachten. Hij was zo moe dat hij elke dag om 21.30 in bed lag

Wat levert niks doen op?Niets doen

In de workshop vertelde ik over mijn kunst van het nietsdoen. Ik houd van niets doen. Ik krijg voldoening en inspiratie van niets doen. Ik word creatief van niks doen. Ik weet dat ik het goed doe als ik niets doen. Ik ben ontspannen en relaxed als ik niets doe. Ik ben succesvoller als ik vaak niets doe. Ik kom meer in contact met mijn intuïtie als ik niets doe.

Neem jij jouw eigen batterij net zo serieus als de batterij van jouw telefoon?

Niks doenIk gaf ook het voorbeeld van mijn mobiele telefoon. Dat ik mijn eigen batterij net zo serieus neem als de batterij van mijn mobiel. Als ik merk dat mijn batterijtje onder de 40% komt……kies ik ervoor om op te laden. Ik stel dit niet uit, maar doe het meteen, zodat ik zeker weet dat mijn batterij die avond niet op de 20% of erger nog op de -20% zit……Soms doe ik even een blokje om, lees een stuk uit een boek, luister een mooi nummer op spotify of ik ga even 5 minuten in stilte zitten.

Weinig mensen die ik ken geven hun eigen batterij voorrang op de batterij van hun mobiel. Ze gaan maar door, van de ene naar de andere afspraak. Van de ene moet naar de andere moet. Van het ene feest naar het andere feest. Ze zitten in hun hoofd en lijken soms wel een machine…

Het kan echt anders. Probeer het volgende maar eens:

  • Maak met jezelf de afspraak om minimaal 1 keer per dag 5 minuten helemaal niks te doen.
  • Schrijf na elke keer 5 minuten de gedachten op die in je op zijn gekomen, zonder oordeel, gewoon opschrijven
  • Doe na een week een check, wat levert het je op elke dag 5 minuten? Wat is er fijn? Wat heeft nog aandacht nodig?

Zorg goed voor jezelf deze week. Je bent het namelijk waard! Jij verdient het om even helemaal niets te doen!

Wil jij hier ondersteuning bij? En wil jij exclusieve tips van Nanette ontvangen over de kunst van het niets doen? Boek dan hier je gratis droomgesprek met Nanette om met haar jouw droomplan door te nemen.