Ik ga het gewoon doen

//Ik ga het gewoon doen

Ik ga het gewoon doen

20 december 2018, overleed mijn vader. Mijn vader was echt de liefste, wij hadden zo’n bijzondere  band, we maakten elkaars zinnen af, voelden elkaar feilloos aan en als enig kind hebben mijn vader en ik vaak mijn moeder in de maling genomen. Wat een lol hadden we dan. De liefde tussen ons was onbeschrijflijk groot, door deze liefde heb ik hem op 20 december 2018 los kunnen laten. Hij verdiende rust. Het was goed zo.

De afgelopen 9 maanden waren vreemd.

Ineens heb je geen vader meer, niet meer bellen, niet meer facetimen met Noud en Teun, niet meer knuffelen, fysiek was er zo’n leeg gevoel als ik in mijn ouderlijk huis bij mijn moeder was. Zijn stoel aan de keukentafel, zijn pantoffels…..

De afgelopen 9 maanden waren goed.

Ze hebben me wijs gemaakt, geheeld, nog authentieker gemaakt, leren te relativeren, ze hebben me geleerd dat verdriet overvalt en tranen komen als ze willen komen, ze hebben me geleerd dat liefde alles overwint en dat mijn vader er altijd is. Ze hebben me geleerd nog beter voor mezelf te zorgen, nog liever voor mijn moeder te zijn, nog meer te genieten van mijn schoonfamilie en mijn kinderen het voorbeeld te geven dat missen iets moois is en zegt hoeveel je van iemand houd.

De afgelopen 9 maanden waren mooi.

Ze zorgden voor open gesprekken, diepere verbinding met vrienden, maar ook met klanten, ze zorgden voor mooie momenten samen met mijn moeder toen we het over ons pap hadden, mooi hoe we zijn verjaardag wel vierden, hoe ik mijn verjaardag afgelopen weekend vierde helemaal in de sfeer zoals ons pap dat altijd deed. Met al zijn recepten, al zijn gastvrijheid en al zijn gezelligheid.

De afgelopen 9 maanden waren rustig.

Rustig als in….minder in de actie met nieuwe dingen qua werk. Geen nieuwe theatershows gepland in 2019, geen nieuwe Masterclasses gepland in 2019. Wel veel prachtige Wezenlijk Veranderen Trajecten mogen verzorgen en dit jaar al meer dan 60 mensen mogen coachen in hun persoonlijke ontwikkeling.

Een stemmetje in mijn hoofd zei :Nan….het wordt weer tijd

Je mag weer en je kan weer.

En toen besloot ik….Ik ga het gewoon doen.

Ik heb vorige week een datum gepland.

17 december 2019.

Dan is mijn vader bijna een jaar dood.

Dan moet er iets moois gebeuren wat hem en mij trots zal maken.

Ik ga dan de Masterclass De gelukslessen van Nanasté geven

In mijn nieuwe kantoor in Utrecht

Waar ik een mini theaterzaal aan het creëren ben

Waar de catering wordt verzorgd door 2 kanjers met afstand tot de arbeidsmarkt en hun lieve begeleiders.

Waar Nanasté jouw handvatten gaat geven hoe jij jouw geluksgevoel kunt verhogen en welke simpele stappen je daarvoor kunt zetten in jouw leven.

Waar ik 10 euro per verkocht ticket aan Stichting Kika gaat schenken, omdat ons pap dit altijd een warm hart toe droeg.

 

Ik zou het fantastisch vinden wanneer je hierbij zou zijn!

 

Tickets zijn te bestellen via: https://www.wezenlijkveranderen.nl/tc-events/masterclass-de-gelukslessen-van-nanaste/

Liefs, Nanette