Maak werk van jouw geluk 

Neem contact met ons op

Omgaan met stress op het werk

Weet je nog niet precies hoe je moet omgaan met stress op je werk? Of wil je jouw werknemers leren omgaan met werkstress? Weliswaar is werkstress een actueel onderwerp, toch betekent dit niet dat je altijd voldoende kennis en tijd hebt om je mensen goed te informeren en ondersteunen. Een goed gesprek of extra vrije dagen zijn niet voldoende om werkstress te verminderen. Hiervoor schakel je de hulp in van een gespecialiseerde coach van wie jij en je werknemers leren hoe je moet omgaan met stress op je werk. Wezenlijk Veranderen heeft de methode ontwikkeld die je helpt om werkstress te verminderen.

Wat is werkstress?

Werkstress wordt veroorzaakt door verschillende factoren. Dat kan een te hoge werkdruk zijn, of een verstoring in de werk en privé balans, het gevoel alle ballen hoog te moeten houden. Maar ook persoonlijke omstandigheden, het hebben van weinig autonomie, het ervaren van een hoge prestatiegerichtheid en weinig vertrouwen, het ervaren van angstcultuur kunnen zorgen voor stressgevoelens. De economische gevolgen voor bedrijven zijn enorm: langdurig ziekteverzuim, wantrouwen in organisaties en in elkaar, angstcultuur en als gevolg gaan het werkplezier en de resultaten omlaag. Stress op het werk is niet voor niets beroepsziekte nummer 1!

Wezenlijk Veranderen

Een goede werksfeer, steun van collega’s, waardering en ontwikkelmogelijkheden werken heel goed tegen werkstress. Medewerkers met werkplezier zijn zowel lichamelijk als mentaal gezonder. Ze slapen beter en verzuimen minder. Omgaan met stress op het werk is niet eenvoudig. Door de workshop van Werkstress naar Werkgeluk te boeken ben je al een heel eind. Wezenlijk Veranderen heeft een speciale methode ontwikkeld die breed wordt ingezet en veel resultaat oplevert. In de workshop krijgt iedereen alvast een tipje van de sluier van deze methode. Ook krijg je duidelijke handvatten en heldere inzichten om het werkgeluk per direct te verhogen. De groep wordt tijdens de workshop op een interactieve manier meegenomen in de thema’s werkstress en werkgeluk. Ze gaan aan de slag met hun eigen visie hierop en krijgen verschillende opdrachten om hun werkgeluk te verhogen. Ze leren zo om te gaan met stress op het werk.

Resultaat

Na afloop zijn de deelnemers geprikkeld, geïnspireerd en aangezet tot nadenken over hun persoonlijke werkgeluk. Daarnaast hebben ze allemaal een haalbaar doel geformuleerd rondom hun persoonlijke werkgeluk, waar ze direct al mee aan de slag kunnen. Ze leren omgaan met stress op het werk en hun werkgeluk verhogen. Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Meer liefde voor jezelf en elkaar

De missie van Wezenlijk Veranderen is om iedereen weer blij te laten worden met zichzelf. Wij hebben als doel iedereen zijn of haar mooiste leven te laten leven en wij helpen organisaties en individuen om een wezenlijke verandering door te maken waarin liefde voor jezelf, groei, lef en authenticiteit centraal staan. Weg met het perfectionisme, weg met het zweepje!

Ik wil meer weten