Workshop Wezenlijk Werkgeluk

//Workshop Wezenlijk Werkgeluk

Uit een recent onderzoek van TNO blijkt dat Vraag hier een offerte aan
werkstress zorgt voor persoonlijk leed bij medewerkers en aanzienlijke kosten voor werkgevers. Er wordt veel werkstress ervaren en ziekteverzuim cijfers zijn hoog. Werknemers ervaren een hoge werkdruk, er is een verstoring van de werk-privé balans en werknemers hebben het idee alle ballen hoog te moeten houden.

Medewerkers voelen zich vaak niet serieus genomen en ervaren het gevoel van er niet toe doen, omdat er zonder enig overleg, veranderingen worden doorgevoerd binnen hun organisatie. Ze raken gefrustreerd en boos, zijn moe, hebben vaker conflicten en zitten vaker bij de HR manager of bedrijfsarts. In plaats van dat dat ze positief bezig zijn met hun werkzaamheden. Ik zie veel organisaties hiermee stoeien. Hoe zorg je er nu voor als organisatie en als manager dat je medewerkers gemotiveerd zijn en blijven en focussen op het positieve?

Een echte oplossing voor dit grote probleem ontbreekt

Zoveel mensen zijn niet blij op hun werk. Dat heeft zo’n enorme impact. Vreselijk vind ik dat. Niet lekker in je vel zitten op je werk, betekent vaak ook minder gezellig zijn thuis, meer irritaties, meer ruzies… Mensen met zoveel potentieel, die de intentie hebben om blij en gelukkig te zijn op hun werk en in hun leven. Het is zo pijnlijk om te zien dat het vaak niet echt lukt om dit voor elkaar te krijgen.

Ik heb besloten om dit niet alleen maar vreselijk te vinden, maar hier ook echt iets aan bij te dragen vanuit mijn liefde voor de medemens en vanuit mijn droom dat alle Nederlanders gelukkig zijn met wat ze doen en met wie ze zijn. Ik heb speciaal voor organisaties die hiermee stoeien de Workshop Wezenlijk Werkgeluk  ontwikkeld.

Wat is de Workshop Wezenlijk WerkgelukDurven en Doen - Wezenlijk Werkgeluk

Dit is een unieke combinatie van lezing, humor, diepgang en inspiratie. Het is een prikkelende interactieve workshop met theaterelementen waar we jouw organisatie aanzetten tot bewustwording en actie richting een nog gelukkiger leven binnen en buiten het werk. Na deze workshop zijn deelnemers geïnspireerd en hebben ze inzichten gekregen in hoe ze zelf actief aan de slag kunnen om hun werkgeluksniveau omhoog te brengen.

Uniek concept, samenwerking met mensen met een verstandelijke beperking 

Samenwerking bijzondere mensenBinnen mijn bedrijf werk ik veel samen met bijzondere mensen. Een bijzonder mens? Nanette, leg dit even uit, want wat bedoel je hier nu precies mee? Een bijzonder mens is een andere benaming voor iemand met een verstandelijke beperking. Ik werk samen met een vaste poule van cliënten vanuit Reinaerde, die samen met mij lezingen en workshops verzorgen. Ze stellen vragen, presenteren onderdelen en ontwikkelen op deze manier hun talent. Ook binnen deze workshop is er altijd een ervaringsdeskundige bij die mij ondersteunt.

Talentontwikkeling van ‘bijzondere mensen’ en inclusie

Ik doe dit op deze manier omdat ik ‘dol-werk-gelukkig’ word om deze bijzondere mensen zo intens blij te zien als ze op het podium staan. Deze mensen zijn zo puur, zo zonder filters, zo heerlijk basaal, daar leer ik elke keer van. Ze zeggen wat ze vinden en daardoor inspireren ze mij elke keer om dit nog meer te doen in mijn leven. Prachtig dat ik op deze manier kan bijdragen aan talentontwikkeling en inclusie van mensen met een beperking. 

Wil jij als organisatie ook een bijdrage leveren aan inclusie en wil je gelukkigere medewerkers? Vraag hier dan meteen jouw offerte aan.

 

 

 

 

 

 

Wat zijn de resultaten?