Zo ga jij je doelen wel gaat behalen!

//Zo ga jij je doelen wel gaat behalen!
Dromen

Wil jij je doelen behalen, trots zijn op jezelf als het gaat om jouw goede voornemens?

In dit blog ga ik je handvatten geven, zodat jij met groot gemak je doelen gaat behalen!

Herken je dat, je hebt al jaren dezelfde lijst met goede voornemens. Je weet dat het elk jaar hetzelfde liedje is, je houdt het een tijdje goed vol, maar daarna kakt het in en ga je weer minder sporten, minder tijd voor jezelf maken en verval je weer in oude patronen. Stiekem baal je ervan, maar steeds is er wel een hele goede reden te verzinnen om het te rechtvaardigen.

Wat is dat toch?

Dat 98% van alle Nederlanders goede voornemens heeft, doelen, plannen en dat misschien maar 15% ze echt haalt en er voor de volle 100% voor gaat, het volhoudt en de afspraak met zichzelf nakomt?

Is dit een gebrek aan discipline? Is dit gebrek aan commitment? Is dit gebrek aan vertrouwen in jezelf dat je het wel of niet kunt? Wat is dat toch?

Als je iets echt heel graag wilt, waarom lukt het dan toch niet?

Ik volgde ooit een training en daar hadden ze hier een prachtige visie op. Namelijk dat mensen hun doelen niet Doelen stellenhalen, omdat ze zo perfectionistisch zijn dat ze grote angst ontwikkelen om te falen. Ze durven zichzelf gewoon niet te committeren aan afspraken met zichzelf. Het is makkelijker te escapen en ervan weg te gaan dan om het aan te gaan, want dan is er dus een kans om een fout te maken, het net niet te halen of om het gewoon niet te kunnen. En dan komt het zweepje en dan ben je weer terug bij af…


Ja mooi verhaal, Nanette….maar wat is dan de oplossing? Nou eigenlijk is die heel simpel.

Het stappenplan:

  • Stel een doel
  • Maak het doel zo concreet mogelijk. Benoem de locatie, de tijd, welke actie(s) je moet nemen, mogelijk de hoeveelheid
  • Plan de deze acties in. Zet ze in een planner of agenda
  • Ga stap voor stap alle acties ondernemen
  • Schrijf of deel dagelijks/wekelijks je successen die je hebt behaald richting dit doel
  • Als iets niet lukt en je stagneert, vraag om hulp
  • Als je merkt dat je je doel moet bijstellen, doe dat. Dit is geen falen, dit is omgaan met een onverwachte situatie en kijken naar mogelijkheden

Soms zijn plannen te ambitieus, heb je te weinig tijd genomen of lopen dingen gewoon anders. Dan kan je twee dingen doen:

  1. De handdoek in de ring gooien en denken, zie je wel, het lukt me (weer) niet.
  2. Of je denkt: ik heb een doel, dat ga ik nog steeds behalen, alleen duurt het wat langer door onvoorziene omstandigheden.

Door deze verandering in mindset over doelen stellen en doelen halen vergroot je je zelfvertrouwen. Durf je doelen bij te stellen zonder het gevoel te hebben dat je gefaald hebt. Durf fouten te maken, blijf in beweging en geef niet op.

Kom je er nou niet uit, dan kan ik je helpen. Je hoeft het niet alleen te doen!

Droomgesprek

DroomgesprekIk heb het afgelopen jaar meer dan 250 mensen mogen ondersteunen in het behalen van hun doelen op allerlei vlakken. De een heeft haar relatie met haar moeder verbeterd, de ander is gelukkiger geworden met zichzelf, de ander heeft precies helder wat hij wil in zijn leven en is hier stappen in aan het zetten en nog een ander heeft eindelijk de knoop doorgehakt en gaat emigreren. Allemaal mensen zoals jij en ik die het even niet zelf konden.

Plan hier jouw droomgesprek met mij in en laten we eens kijken hoe jij jouw droomleven kunt gaan creëren.

Graag tot snel en laat je weten of je wat hebt aan de tips voor het behalen van jouw goede voornemens?

Liefs,

Nanette